Welzijnsorganisaties bundelen hun krachten

Meppel – SWW Hoogeveen, Welzijn De Wolden, Welzijn MensenWerk en Maatschappelijk Welzijn Coevorden gaan nog nauwer samenwerken. Het doel is in de regio Zuid-Drenthe tot een versterking van het welzijnswerk te komen. Begin december ondertekenden de directeur-bestuurders en gedelegeerden van de raden van toezicht in Coevorden ter bekrachtiging een samenwerkingsovereenkomst. Het actieplan voor 2021 is inmiddels bekend.

Samenwerking tussen de vier Drentse welzijnsorganisaties was er al langer, maar deze wordt nu geïntensiveerd door de krachten te bundelen. Op uitvoerend, organisatorisch en strategisch vlak willen de organisaties, met behoud van ieders couleur locale en identiteit, van elkaar leren door meer met elkaar af te stemmen en werkzaamheden samen op te pakken. Kennis en ervaringen delen, effecten van het welzijnswerk meten, personeelswerving en -uitwisseling worden belangrijke pijlers van de samenwerking.

Jaarlijks actieplan

De organisaties zijn aan de slag gegaan met het uitwerken van een concreet actieplan. Voor 2021 betekent het dat op beleidsniveau het nieuwe werken door en na corona wordt geformuleerd. Inzet op preventie is noodzaak vanuit de kansen en mogelijkheden die dit biedt. Op organisatieniveau wordt het kwaliteitslabel, waarover alle vier de organisaties beschikken, uniform ingezet en gebruikt. Op uitvoeringsniveau worden de vakgroepen verbonden en wordt de meerwaarde voor de ondersteuning van jeugd benoemd. De schoolmaatschappelijk werkers en jongerenwerkers zullen hiervoor nauwer gaan samenwerken.

Het bericht Welzijnsorganisaties bundelen hun krachten verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!