Weggooihoek Meppel stelt dumpen van afval aan de kaak

Meppel – Op Facebook is een nieuwe pagina ingericht om de illegale dumping van afval in de gemeente Meppel aan de kaak te stellen. Dat gebeurt volgens de makers op satirische manier, maar de ondertoon is er eentje vol ergernis.

Waar in het buitengebied het nodige afval in de natuur en tussen de weilanden beland, van complete bankstellen tot koelkasten, bureaustoelen en sloopafval, wordt in Meppel het nodige afval gedumpt bij de ondergrondse containers voor restafval. Mensen die te beroerd zijn om hun grof vuil naar het afvalstation in Havelte te brengen of bij de ‘nieuwe’ afvalverwerker achter de rioolwaterzuiveringsinstallatie naast de Drentse Hoofdvaart op industrietterrein Noord.

Stilletjes dumpen

Het zijn mensen die, meestal wanneer het donker is, hun afval stilletjes dumpen bij de ondergrondse containers. De brutalen doen het zelfs overdag. Het bezorgt de gemeente Meppel veel extra werk en jaagt uiteindelijk alle inwoners van de gemeente op kosten. Net zoals het verkeerd scheiden van PMD-afval een hoop geld kan kosten voor de gemeente, dus voor de bevolking.

De initiatiefnemers hebben de Facebookpagina in het leven geroepen omdat ze vinden dat het ‘zo echt niet langer kan’. ‘Op deze pagina mogen illegale asociale dumpingen in Meppel geplaats worden; het kan echt niet langer zo!’ Het is de bedoeling om heel Meppel te laten zien wat de asociale dumpers aanrichten. Er ligt nooit een visitekaartje bij, dus de kans om betrapt te worden is klein. vandaar een beetje sociale controle. ‘Wellicht draagt het bij aan een oplossing voor dit probleem.’

Lovende reacties

De eerste reacties zijn vooral lovend. ‘Mooi initiatef. Op afspraak mag je ook spullen neerzetten die dan opgehaald worden tegen betaling. Maar inderdaad is het 9 van de 10 keer flikker maar neer’, laat Yvonne weten. Jessica vertelt uit eigen ervaring: ‘Bij ons komen ze langs met een aanhanger met complete bankstellen en dumpen ze bij de container. Maar die mensen komen niet uit onze buurt.’ Grietje kijkt nog even terug naar de tijd dat er grof vuil door de gemeente aan huis werd opgehaald: ‘Zo waanzinnig veel plezier aan beleefd dat we in de Koedijkslanden ’s avonds met een bolderkar langs de straat gingen. We vonden de mooiste schatten.’

Het bericht Weggooihoek Meppel stelt dumpen van afval aan de kaak verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!