Meepraten over onze leefwereld na de crisis

Meppel – De Rijksoverheid komt tot en met mei met 80 zogenoemde dialoogtafels waar Nederlanders met elkaar kunnen delen wat door de coronacrisis in de knel is gekomen, welke kansen er ook zijn ontstaan en wat er nodig is om na de coronacrisis de samenleving te herstellen. Op het platform Watisjouwidee.nl kunnen ze aangeven mee te willen denken en praten; daarop komen later ook uitkomsten te staan.

Het coronavirus maakt ons leven ingewikkeld en inmiddels is iedereen ervaringsdeskundige. Mensen die boos zijn omdat winkels en de horeca gesloten zijn. Of stress ervaren, omdat ze kinderen thuis les moeten geven en tegelijkertijd werken. Mensen die verdriet hebben om zieke familieleden of om geliefden die zijn overleden. ‘Het virus vergroot de verschillen, bijvoorbeeld tussen kinderen met een goede thuiswerkplek en computers en kinderen die dat missen. Het coronavirus verandert veel. Toch is dit voor sommige mensen ook juist een tijd met ruimte en rust. We hebben meer tijd en aandacht voor elkaar, genieten van kleine dingen, zoals de natuur,’ schrijft de Rijksoverheid in een toelichting op de plannen.

Béter uit de crisis komen

De 80 dialoogtafels bieden ruim 1500 inwoners van ons land de gelegenheid om hun ervaringen en ideeën te delen. Er zijn 50 dialoogtafels voor burgers, 20 voor maatschappelijke organisaties en tien voor wetenschappers en denkers. Op Watisjouwidee.nl staan thema’s die besproken worden en ook vertellen Nederlanders in portretten over hun eigen ervaringen. Juist nu we nog middenin de crisis zitten kunnen we nadenken over ons leven en de wereld na de coronacrisis, is het idee. ‘Voordat we ongemerkt teruggaan naar oude patronen. We willen béter uit de crisis komen.’

Het bericht Meepraten over onze leefwereld na de crisis verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!