Petitie: Horeca wil een jaarlijkse Heropeningsdag

Meppel – Veel Drentse horeceabedrijven doen mee aan een landelijke actie om een jaarlijkse Heropeningsdag in te voeren, meldt actiegroep HorecaVrij. Wanneer die heropeningsdag dan ook is.

HorecaVrij wil minimaal 100.000 handtekeningen verzamelen en roept om die reden zoveel mogelijk horecagelegenheden en consumenten op om de petitie te ondertekenen. Samen willen zij strijden voor een nationaal jaarlijks terugkerende vrije dag op de heropeningsdag van de horeca. De petitie is te vinden op www.horecavrij.nl.

‘Heel Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale connectie die hiermee gepaard gaat. Want samen met het gezin, een vriendengroep of familie als vanouds genieten van een drankje of hapje buiten de deur lijkt al zo lang geleden. Om die felbegeerde heropeningsdag zo goed mogelijk en coronaproof te kunnen vieren én mensen opnieuw met elkaar te verbinden, pleiten wij voor een nationale feestdag’, aldus een woordvoerder.

Aftellen

De actiegroep is een initiatief van horecaketen De Beren. Ad Schaap, eigenaar van De Beren: “We hebben een lange adem gehad en hebben ons te allen tijde aan de maatregelen gehouden. Nu is het tijd om weer aan de slag te gaan. Met de lente in aantocht en de dalende besmettingscijfers zien wij daar ook alle kansen voor. Wij, de consument en onze concullega’s zijn er klaar voor. Het aftellen kan beginnen. Als we straks weer open zijn, gaan we ook niet meer dicht. Het is goed geweest. De heropening van de horeca wordt groots aangepakt. Naast het opstarten van een petitie worden er #horecavrij-vlaggen verkocht. De heropeningsdag moet voelen als één groot feest en voor de huidige generaties als een bevrijding. We hangen letterlijk de vlag uit en laten Nederland groen kleuren. Hoe mooi is het om de saamhorigheid van de horeca op zo’n manier terug te zien?”, voegt Schaap toe. De vlag is te bestellen via: www.horecavrij.nl.

Foto: Luc Cataldi.

Het bericht Petitie: Horeca wil een jaarlijkse Heropeningsdag verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!