Cursus om de wilde narcis te leren beschermen

Meppel – De wilde narcis, ook wel Drentse Paosbloem genoemd, was oorspronkelijk in Drentse beekdalen te vinden en werd daarna geïntroduceerd op Drentse boerenerven. In de loop der jaren is deze inheemse bollensoort zeldzaam geworden. Daarom is actie is nodig. Landschapsbeheer Drenthe en de provincie Drenthe hopen dat erfeigenaren zich willen inzetten voor het behoud van deze karakteristieke Drentse bloem en organiseren een online informatiebijeenkomst op donderdagavond 4 maart.

 De belangrijkste redenen voor de achteruitgang van de wilde narcis zijn herinrichting, modernisering en intensiever onderhoud van Drentse tuinen en (boeren)erven. De bol is niet heel kritisch wat betreft zijn groeiplaats, maar kan niet tegen te vroeg maaien. Dan heeft de bloem namelijk geen kans om zaden te vormen en te verspreiden en worden er te weinig voedingsstoffen afgevoerd. Hierdoor zijn veel wilde narcissen verdwenen.

Belangrijke bijdrage

Erfeigenaren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het voortbestaan van de wilde narcis. Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen zij hier tips voor. De wilde narcis lijkt veel op zijn gekweekte broer, de trompetnarcis, en dat helpt niet mee bij de bescherming. Er zal tijdens de informatiebijeenkomst daarom ook worden stilgestaan bij de herkenning van de wilde narcis. Staat de wilde narcis bij u op het erf of in de tuin? Kijk op http://www.lbdrenthe.nl/wilde-narcis wat u kunt doen.

Landschapsbeheer Drenthe organiseert op donderdagavond 4 maart om 20.00 uur een online voorlichtingsbijeenkomst. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen. Tijdens de online bijeenkomst komt u meer te weten over het project Drentse Paosbloem, de wilde narcis en krijgt u tips wat u zelf kunt doen.

Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur (digitale inloop vanaf 19.45 uur)
Aanmelding: via de agenda op www.lbdrenthe.nl.

Het bericht Cursus om de wilde narcis te leren beschermen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!