Gemeente Meppel biedt inwoners gratis toegang tot webinar met energietips

Meppel – Om de inwoners van de gemeente Meppel in deze tijd te helpen hun energielasten te verlagen, geeft de gemeente inwoners gratis toegang tot een speciale online bijeenkomst maandag 22 maart om 19.45 uur. Dit zogenaamde EnergyWebinar wordt georganiseerd door Stichting Buurkracht en geeft slimme en snelle tips voor een lekker warm en comfortabel huis, tegen soms honderden euro’s lagere energielasten. Daarnaast loopt er een enquête onder inwoners om te ontdekken waar de wensen liggen op het gebied van energiebesparing.

In deze periode zijn veel van ons meer thuis dan anders. En dat heeft gevolgen voor de energierekening. Gelukkig is daar gemakkelijk iets aan te doen. U krijgt daarom gratis toegang tot een webinar over energiebesparing. Ook onderzoekt Stichting Buurkracht hoe inwoners van de gemeente denken over energiebesparing in coronatijd.

Tien slimme tips

Inwoners die zich aanmelden voor het EnergyWebinar krijgen 10 slimme tips voor een comfortabel huis en lagere energielasten. De deelnemers horen wat zij zelf kunnen doen, zonder daar veel kosten voor te maken. Ook komen ze te weten wat er binnen de gemeente verder mogelijk is om de energielasten te verlagen. Er kunnen maximaal 250 deelnemers meedoen. Het webinar vindt plaats op 8 maart om 19.45 uur en duurt 60 minuten. Aanmelden kan via www.buurkracht.nl/energywebinar-meppel of deze QR-code hiernaast [voegt Stichting Buurkracht nog in].

Hoe denken de inwoners van de gemeente Meppel over energiebesparing in coronatijd? Op welke manier gaan willen ze het liefste aan de slag? Dat is wat Stichting Buurkracht en de gemeente onderzoeken. De nieuwe inzichten bieden de gemeente handvatten om bewoners verder tegemoet te komen op het gebied van energiebesparing. De deelnemers krijgen desgewenst de resultaten en een gratis ledlamp als bedankje toegestuurd. Meedoen duurt 5 minuten. De antwoorden worden anoniem verwerkt door Stichting Buurkracht. De gemeente roept iedereen op om mee te doen via www.buurkracht.nl/onderzoek-meppel.

Stichting Buurkracht

Stichting Buurkracht en de gemeente Meppel werken samen om inwoners op weg te helpen met energiebesparing, met onder andere dit EnergyWebinar en online EnergyParty’s.

Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Speciaal voor deze partijen heeft Stichting Buurkracht diverse aanpakken, meer informatie hierover is te vinden op stichtingbuurkracht.nl

Het bericht Gemeente Meppel biedt inwoners gratis toegang tot webinar met energietips verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!