Welke wilde planten zijn eetbaar? Doe mee aan de lentecursus

Meppel – De afgelopen maanden lang genoeg binnen gezeten? Of gewoon zin in een nieuwe en gezonde uitdaging? Ga naar buiten en verdiep je in de eetbare planten die volop om je heen groeien. Om hierbij ondersteuning te bieden, start In Het Wilde Weg op 8 maart met de online lentecursus eetbare wilde planten.

In acht online lessen, die via Zoom worden gegeven, maak je kennis met eetbare planten die je in de lente kunt vinden. Je blijft echter niet achter de computer zitten. Wildplukkers Tim en Leah sturen je naar buiten, waar je zelf op zoek gaat naar (eetbare) planten. Tijdens opdrachtenwandelingen wordt je uitgedaagd om zelf naar planten te gaan kijken en ze te bestuderen. Waar groeien ze? Hoe zien ze er uit, hoe voelen en ruiken ze? Kun je ze eten?

Thuisopdrachten

Daarnaast leer je aan de hand van PowerPoint presentaties, foto’s, filmpjes, thuisopdrachten, online planten quizzen en enthousiaste verhalen van Tim en Leah de wondere wereld van het eten uit de natuur kennen. Welke planten en bomen kun je gebruiken in de keuken? Aan welke kenmerken kun je ze herkennen? Hoe onderscheid je ze van andere planten? Welke geneeskrachtige eigenschappen hebben ze?

Ontdek de gezonde en heerlijke planten die volop langs het pad, in het veld, in het bos of in jouw tuin staan. En verwonder je over de rijke smaken en overvloedige oogst uit de natuur. Ook voor de gevorderde wildplukkers komen interessante onderwerpen aan bod. Zo leer je zevenblad en eikenblaadjes fermenteren en esdoorn kiemplantjes inmaken. Deelname: € 150,00 per persoon

Meer informatie www.inhetwildeweg.nl of Leah Groeneweg 06-14136734

Het bericht Welke wilde planten zijn eetbaar? Doe mee aan de lentecursus verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!