Meppel maakt weg vrij voor kleine windturbines

Meppel – Momenteel ligt het concept beleid kleine windturbines klaar. Hiermee maakt de gemeente het mogelijk om energie uit wind op te wekken voor het eigen bedrijf of buurt. We organiseren twee bijeenkomsten om inwoners en ondernemers over dit beleid te informeren.

De gemeente Meppel wil in 2040 CO2-neutraal zijn. De gemeente zet in op zoveel mogelijk zonnepanelen op daken, aangevuld met grote windturbines. Het plaatsen van kleine windturbines draagt ook bij aan de energie-ambities van de gemeente. Het gaat hierbij om windturbines met een maximale as-hoogte van 15 meter. De afmetingen van deze turbines passen goed in het landschap en hebben minder effect op de omliggende omgeving dan grote windmolens.

Bijeenkomsten

Om meer mensen de gelegenheid te geven op het beleid te reageren hebben wij de reactietermijn verlengd tot 31 maart.
Ook organiseren wij twee digitale bijeenkomsten:

  1. Een informatiebijeenkomst op maandag 8 maart om 19.30 uur voor omwonenden en andere belangstellenden. De gemeente licht het beleid toe en u kunt uw vragen stellen en reageren op het concept-beleid.
  2. Een voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 9 maart om 19.30 uur voor (agrarische)ondernemers met advies en praktijkvoorbeelden kleine windmolens. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door DLV advies.

Meer informatie leest u op www.meppel.nl/windturbines. Opgeven voor de bijeenkomsten kan via postbus@meppel.nl o.v.v. bijeenkomst windturbines

Het bericht Meppel maakt weg vrij voor kleine windturbines verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!