Oud-Meppelse An van Tiel vierde 100e verjaardag

De Wijk – Andrie ‘An’ van Tiel vierde zondag haar 100e verjaardag in zorgcentrum Dunninghe in de Wijk. Hier genoot ze samen met een select aantal bewoners van koffie met gebak en na afloop een borrel. Medebewoner Jan Tijink verhoogde de sfeer met stemmige muziek vanaf een platenspeler.

Omdat een groot feest er niet in zit, hadden de kleinkinderen een mooie muzikale verrassing voor haar geregeld bij de ingang van Dunninghe. Vier blazers van Apollo speelden daar  een aantal bekende songs van onder andere Claudia de Breij, Martine Bijl en natuurlijk het Wijker Volkslied.

Grootouders

De kwieke Andrie werd geboren in Amsterdam, en verhuisde na de scheiding van haar ouders, samen met haar moeder naar Meppel. Daar trok ze bij haar grootouders in. Hier ontmoette ze haar echtgenoot Koos met wie ze later twee zoons kreeg.  Die op hun beurt zorgden voor zes kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

Als echte Meppeler vertrok ze met haar gezin naar IJhorst, waar ze twintig jaar camping de Vossenburcht runde. „Dit hebben we altijd met heel veel plezier gedaan.” Daar werd abrupt een punt achter gezet, nadat haar jongste zoon plotseling kwam te overlijden.

Haar grote hobby

Reizen mocht ze altijd graag doen. Samen met haar man, die ook al overleden is, overwinterde ze elk jaar in Spanje. Toneelspelen was ongetwijfeld haar grote hobby. Zo speelde ze in vele amateurstukken en revues die werden opgevoerd in Schouwburg Ogterop in Meppel. Ook was te zien in de komische film Fanfare, opgenomen in Giethoorn en geregisseerd door Bert Haanstra. Muziek speelt nog steeds een belangrijke rol in haar leven. Zo luistert ze elke dag nog naar RTV Drenthe.

Mevrouw van Tiel woont al bijna vijfentwintig jaar in een aanleunwoning in zorgcentrum Dunninghe, waar ze het prima naar de zin heeft. „Het is hier altijd prima geregeld”, wil ze nog wel even kwijt. Omdat ze de oudste bewoonster is, kent iedereen haar daar. Het geheim van hoge leeftijd? Daar is ze resoluut in: „Goed eten en drinken en vrolijk door het leven gaan. Dan komt het wel goed.” Burgemeester Roger de Groot feliciteerde de jarige dit keer per telefoon.

Feest voor de 100-jarige An van Tiel.

Het bericht Oud-Meppelse An van Tiel vierde 100e verjaardag verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!