Komt winnaar Drentse Talentprijs Cultuur uit de gemeente Meppel?

Meppel – Dit jaar reikt Stichting Kunst & Cultuur weer de Talentprijs Cultuur uit aan een talent dat in 2020 een opvallende prestatie heeft geleverd. De provinciale organisatie roept inwoners van Drenthe op kandidaten voor deze prijs voor te dragen. Hoewel de organisatie zich realiseert dat groepen en individuele kunstenaars vanaf eind maart 2020 minder zichtbaar waren, vindt zij het belangrijk juist in deze tijd de aandacht voor cultureel talent vast te houden.

Detrofee.

Het afgelopen jaar zijn een aantal opvallende culturele (online) presentaties geweest op het gebied van bijvoorbeeld muziek, theater, beeldende kunst en literatuur. Stichting Kunst & Cultuur hoopt dat inwoners de Drentse jury tipt over de talenten die zich live op het podium of op internet hebben weten te onderscheiden. De winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur ontvangt een bedrag van 2.500 euro en een sculptuur. Twee andere genomineerden ontvangen elk 500 euro. In 2021 wordt de prijs voor de elfde keer uitgereikt.

Mare Keja uit Anderen

In 2020 won celliste Mare Keja uit Anderen de Talentprijs, omdat zij in het jaar ervoor de landelijke finale van het Prinses Christina Concours won. De prijs werd vanwege corona pas in december aan de voordeur van de winnaar uitgereikt. Na het winnen van de Talentprijs mocht Mare Keja in het Concertgebouw spelen en was er veel aandacht van de pers voor het muzikaal talent.

Inwoners kunnen kandidaten voor de Drentse Talentprijs Cultuur voordragen in alle disciplines, van dans tot popmuziek en beeldende kunst tot fotografie. Uit alle aanmeldingen kiest een Drentse jury drie genomineerden. Deze worden voorgelegd aan een landelijke jury die de uiteindelijke winnaar aanwijst.

Het voordragen van kandidaten kan tot 20 maart op de website cultuurprijzen.drenthe.nl.

Het bericht Komt winnaar Drentse Talentprijs Cultuur uit de gemeente Meppel? verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!