Jonge Nijevener komt met project Walk and Talk

Nijeveen – De 19-jarige Bouke Scholtens uit Nijeveen  organiseert voor iedereen van 65 jaar en ouder de activiteit Walk and Talk. Hij doet dat vanuit zijn studie Sport en bewegen bij Landstede. ‘Bent u 65 jaar of ouder? En bent u zat van het binnen zitten? Of heeft u behoefte aan een stukje lopen, bewegen en praten met een basisschoolkind? Schrijf u dan nu in voor Walk and Talk!’, probeert hij deelnemers te werven.

De Nijevener zit in het vierde leerjaar van Landstede Sport en Bewegen en moet voor zijn eindexamen een project organiseren en coördineren. ‘Inmiddels is er een opzet voor een project en zijn wij nu bezig met het voorbereiden en informeren van deelnemers.’

Basisschoolkinderen

Bij dit project, genaamd Walk and Talk, gaan ouderen (65+) een stukje lopen en in gesprek met basisschoolkinderen van de OBS Commissaris Gaarlandt en CBS De Wel. ‘Wij zijn nu bezig met het informeren van ouderen, regelen van een sponsor en een subsidie vanuit de gemeente Meppel te bemachtigen. Dit project is dus met meerdere partijen en zal daardoor ook groot zijn’, vertelt Scholtens. Vanwege het coronavirus staat er nog geen definitieve  datum gepland voor de uitvoering van het project.

De jonge initiatiefnemer beseft dat het een eenzame en niet zo’n leuke tijd is met de corona maatregelen. Daarom is het project opgezet. ‘Er wordt zeker rekening gehouden met de deelnemers, zowel bij de activiteiten als tijdens het lopen zelf. Als belangstellenden zich hebben ingeschreven, wordt er onder andere gevraagd naar welke dag het beste uitkomt (dinsdag of donderdag) en hoe lang of ver iemand kan lopen.’

Deelnemers lopen onder toezicht van de organisatie en daardoor kan er snel gehandeld worden bij ongevallen etc. Tijdens Walk and Talk wordt er op verschillende manieren rekening gehouden met het coronavirus.

Ofschoon er nog geen datum is vastgelegd, kunnen belangstellenden er rekening mee houden dat Walk and Talk op de dinsdag- en donderdagmiddag gaat plaatsvinden.

Vragen of inschrijven? Stuur dan een mail naar: walkandtalk.nijeveen@gmail.com of bel naar 06-21990797.

 

Het bericht Jonge Nijevener komt met project Walk and Talk verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!