Fietspad over het Dwingelderveld tijdelijk afgesloten

Ruinen – Het fietspad over het Dwingelderveld is tijdelijk afgesloten. Door opeenvolgende winterse omstandigheden is het momenteel erg nat, modderig en dus nauwelijks begaanbaar. Natuurmonumenten heeft het pad, voor de veiligheid van fietsers, tijdelijk afgesloten. Ook het fietspad over de heide naar het Achterlandse Veen is slecht te fietsen. Hou de website van Natuurmonumenten of het Nationaal Park in de gaten voor actuele informatie over toegankelijkheid.

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Natte laagtes en hoge zandruggen wisselen elkaar af. En er zijn meer dan zestig vennen. Prachtig om te fietsen, te wandelen en te ontdekken. Maar het betekent ook dat het in de winter, zeker na wisselende vorst-, dooi- en regenperiodes, nat en onbegaanbaar kan zijn. En soms moeten fietspaden dan, voor de veiligheid van de bezoekers, tijdelijk worden afgesloten.

Nog kun je het je niet voorstellen, maar straks is alles weer opgedroogd, herstelt Natuurmonumenten fietspaden waar nodig en kun je het Dwingelderveld weer in volle glorie ontdekken.

Het bericht Fietspad over het Dwingelderveld tijdelijk afgesloten verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!