Gemeente gaat PMD afval intensiever controleren

Meppel – De gemeente Meppel begint met intensievere controles van PMD-containers voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons. Dit is nodig, omdat er vaak verkeerde afvalstoffen in de containers terecht komen.

‘Als we afval allemaal goed scheiden, kan het grondstof zijn voor nieuwe producten. Als er te veel verkeerd afval in het PMD zit, wordt het afval afgekeurd en moet het als restafval verwerkt worden. Dat is niet alleen jammer voor het milieu, maar ook voor alle moeite die iedereen doet en het brengt veel kosten met zich mee’, aldus de gemeente. Afval wordt tegenwoordig meer een grondstof genoemd, zo kan de gemeente geld verdienen als het pmd goed gescheiden aanlevert. Als er verkeerd afval in terecht komt, kan de partij aangeleverde pmd-afval afgekeurde worden door de afvalverwerker en moet de gemeente juist betalen.

Controles

Om afkeur te voorkomen gaan we de inhoud van de aangeboden containers controleren. We beginnen met controle van de PMD-containers. Als er iets verkeerds in zit, wordt dit eruit gehaald en in een zak gedaan. De container wordt vervolgens geleegd en de zak wordt bij de voordeur gezet, voorzien van informatie. Later in het jaar zullen ook de andere containers in de controles worden meegenomen.

De PMD-container is bestemd voor:

  • plastic verpakkingen
  • metalen verpakkingen
  • drankenkartons

Dus geen plastic voorwerpen of piepschuim. En ook geen grote stukken plastic die bijvoorbeeld om een matras of een tapijt hebben gezeten. Hiervan lopen de machines die het PMD-afval sorteren vast. De gemeente mag geen bedrijfsafval inzamelen. Dus mogen er ook plastic verpakkingen, metalen verpakkingen of drankenkartons afkomstig van een bedrijf in de PMD-container.

Informatie over afvalscheiding: meppel.nl/afval.

Het bericht Gemeente gaat PMD afval intensiever controleren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!