Recreatie Expert Team helpt vakantieparken te versterken

Assen – Vitale Vakantieparken Drenthe start vanaf 16 februari met het Recreatie Expert Team • Vitale Vakantieparken (RET•VVP). Een programma voor ambitieuze ondernemers die hun vakantiepark (verder) willen versterken.

Met behulp van het RET•VVP worden ambitieuze ondernemers of besturen van VvE’s in staat gesteld om samen met een op maat samengesteld, multidisciplinair team van experts naar hun vakantiepark te kijken. Het expertteam kijkt specifiek naar waar kansen liggen tot het versterken van toeristische recreatieve verhuur en zaken die het toeristische perspectief van het bedrijf eventueel in de weg staan. De gelijktijdige inzet van verschillende expertises levert snel nieuwe inzichten en concrete adviezen op. Vervolgens kunnen de ondernemers/besturen onder begeleiding van een coach concreet aan de slag met de zaken die tijdens de sessie aan bod zijn gekomen.

Impuls voor de sector

De provincie Drenthe stelt vanuit het budget voor Vitale Vakantieparken Drenthe €135.000,- subsidie beschikbaar om het programma uit te voeren. Met het RET•VVP wordt een impuls gegeven aan de sector. Het RET heeft als doelstelling ambitieuze ondernemers en besturen van VvE’s van vakantieparken te helpen de kwaliteit van hun park naar een hoger niveau te brengen. Zo wordt bijgedragen aan een vitalere recreatiesector én de positionering van Drenthe als kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemming.

RET•VVP is een vervolg op het succesvolle project Recreatie Expert Team (RET) dat sinds 2014 actief is in Drenthe. In deze periode heeft het team zich over strategische en beleidsmatige vraagstukken van 53 bedrijven in de sector gebogen. Naast de focus op vakantieparken die willen excelleren en transformeren bleek in de praktijk dat ook ondernemers in het middensegment geconfronteerd worden met diverse vraagstukken waar zij ondersteuning bij kunnen gebruiken. De werkwijze van het RET blijft voor een groot deel gelijk in het nieuwe programma. Nieuw is onder andere dat ook parken met een Vereniging van Eigenaren als bestuur deel kunnen nemen, alsook vakantieparken met vraagstukken rondom permanente bewoning en sociale problematiek.

Aanmelden

Ondernemers kunnen zich vanaf 16 februari 2021 aanmelden voor het RET•VVP-programma via www.vitalevakantieparkendrenthe.nl.

Het programma Vitale Vakantieparken wil een kwalitatieve impuls aan de recreatiesector geven. De provincie Drenthe werkt samen met gemeenten, Recreatieschap Drenthe en HISWA-RECRON aan het optimaliseren van het aanbod van vakantieparken en campings. Het programma richt zich specifiek op drie zaken: excelleren, transformeren en vitalisering & preventie. Ze wil het aantal goedlopende parken verdubbelen en daar waar parken geen recreatieve toekomst meer hebben, helpen te transformeren naar een andere bestemming met als doel een vitalere recreatiesector binnen de provincie Drenthe.

Het bericht Recreatie Expert Team helpt vakantieparken te versterken verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!