Gemeente Meppel helpt gedupeerden toeslagenaffaire

Meppel – Burgemeester en wethouders van Meppel gaan gedupeerden van de toeslagenaffaire helpen in de hersteloperatie. De Belastingdienst compenseert financieel. Maar dat is niet voldoende. Er zijn problemen als huisvesting, psychisch welbevinden, schulden, inkomen, zorg en opvoeding van kinderen. De gemeente mag nu gegevens van de Belastingdienst gebruiken om contact te leggen.

Wethouder Henk ten Hulscher: “De overheid heeft een groep mensen met grote problemen gemist. Voor Meppel zijn inwoners geen dossier, maar onze buurman en buurvrouw. Daarbij heeft de gemeente specialistische kennis en ervaring. Wij zoeken nu contact met gedupeerde ouders, voor een gesprek en om ze te wijzen op gemeentelijke hulp.”

Vertrouwen zoeken

Het aanbod heeft een vrijwillig karakter. Want gedupeerden zullen hulp misschien niet direct als wenselijk ervaren. Hun vertrouwen in de overheid is geschaad. Het staat inwoners vrij om hulp te weigeren. Wordt de hulp aanvaard dan valt het hulpaanbod vanzelfsprekend onder verantwoordelijkheid van de gemeente.

Henk ten Hulscher: “Voor ons is besturen in de eerste plaats mensenwerk. Deze affaire laat zien dat we nog meer aandacht moeten besteden aan uitvoering. Dat begint met luisteren naar inwoners, naar hun behoeften en hulpvragen. Juist nu, in crisistijd, investeren we in de menselijke maat, in menselijke taal, volgens de geest van de wet.”

In december heeft de gemeente Meppel een meldpunt geopend voor ouders die in problemen zijn gekomen door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen ook zelf contact opnemen via telefoon 14 0522 of postbus@meppel.nl

Het bericht Gemeente Meppel helpt gedupeerden toeslagenaffaire verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!