Ondernemers in Drenthe worden nog beter ondersteund

Meppel – Er is bredere steun voor Drentse ondernemers, via het programma Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO) van de provincie Drenthe. Met nieuwe partners kan dit project nog meer betekenen voor het behoud en de groei van de werkgelegenheid en versterking van de regionale economie. Dit door ondernemers te adviseren, bijvoorbeeld over hoe te dealen met de coronacrisis.

De provincie werkt sinds 8 februari binnen IBDO samen met alle 12 Drentse gemeenten, de gemeente Hardenberg, NHL Stenden Hogeschool, HanzeHogeschool Groningen, Drenthe College, Alfa-college en VNO-NCW/MKB Noord. Voorzitter Henk Brink: “We willen het vooral voor de ondernemer zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk maken. Dankzij dit partnerschap gaan ondernemers, kennisinstellingen en overheden samenwerken om te komen tot slimme en innovatieve oplossingen. Dit is goed voor de Drentse economie, en daarmee goed voor de Drentse ondernemer.”

Door de toevoeging van de verschillende partijen, wordt er nog meer ingezet op onderwerpen als digitalisering, impact-ondernemen en de overgang van de huidige naar de groene economie. Een andere wijziging is één gezamenlijk loket waar de ondernemer terecht kan. Bijvoorbeeld met alle vragen over corona.

Meer informatie is te vinden op www.ikbendrentsondernemer.nl.

Het bericht Ondernemers in Drenthe worden nog beter ondersteund verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!